Min söta Lowa.

Igår blev Lowa 1 vecka gammal redan, tiden går fort.
Älskar min Lowa, älskar att vara mamma.

Förlossningsberättelse.

Det började i fredags (19/12) med att jag fick värkar, dem var väldigt oregelbundna och inte så starka dock, så höll det på under lördagen med, jag kände mig helt slut redan då. Jag fick ju all värk i ryggen, ingen annanstans så det kändes som ryggen skulle gå av när värkarna kom.
Ialla fall blev det värre under natten till söndagen, värkarna blev mycket starkare och dem kom tätare så jag sov ingenting under den natten, låg bara och vred och vände på mig och hade jätte ont.
På morgonen vid sju-tiden kände jag att jag inte orkade mer, så jag ringde in till förlossningen och berättade läget, dem ville att vi skulle komma in för en koll, vi åt dock frukost först och packade ner det sista i väskan, sen åkte vi.
Väl inne på förlossningen var klockan 8.40 och dem satte CTG-kurva och kollade livmodertappen, tappen var helt utplånad och jag var öppen 3 cm så visst var förlossningen igång, det kändes otroligt skönt när barnmorskan sa detta då jag gått och haft ont i flera veckor.
Jag blev erbjuden att duscha lite varmt mot värken, så det gjorde jag och det var väldigt skönt. Sen blev det att ta på sig sjukhuskläderna och lägga sig ner och vila lite. Dem kom in titt som tätt och lyssnade på bebis hjärtljud så dem visste att den hade det bra inne i magen.

Under förmiddagen började också vattnet att gå. Kl. 11.20 ca var det dags att kolla hur öppen jag var igen, jag var öppen 4 cm, dem tyckte det var jätte bra men jag tyckte det lät så dåligt så :).
Kl. 13.30 kollade dem igen, fortfarande öppen 4 cm, det hände inget. Då fick jag värkstimulerande dropp så att värkarna skulle bli intensivare och komma tätare så det började göra nytta, och det kom igång ganska fort men dem höjde ju den ett flertal ggr under förlossningen. Dem satte på skalpelektrod på bebisens huvud för att mäta hjärtljuden, jag tyckte inte om att ha banden runt magen till CTG-kurvan så då satte dem en sådan istället och då forsade det ut fostervatten.

Kl. 15.00 ca kollade dem tappen igen, jag var öppen 6 cm. Och då började jag få så himla ont så då bad jag om smärtlindring, det blev akupunktur och lustgas, det hjälpte allt, jag blev sådär härligt trött och dåsig av lustgasen.
Kl. 16.00 ca kollade dem tappen igen, jag var då öppen 8 cm, det hade tagit fart, snart var det dags.
Jag hade då så himla ont så dem började prata med mig om ryggmärgsbedövning, jag kände att jag egentligen inte ville ha det men dem övertalade mig. Det började förberedas för detta och det tog tid innan narkosläkaren ville komma, när han väl kom började jag få krystvärkar, det började på att trycka riktigt neråt. Så då kollade barnmorskan igen, då var jag helt öppen och krystvärkarna kom igång mer och mer.
Jag skrek rätt ut :). Jag tyckte jag fick mer kraft då. Och lustgasen slängde jag åt sidan, nu ville jag bara koncentrera mig på krystandet. Och det gick framåt, jag krystade väl en timme ca så det var lite jobbigt mot slutet men jag var envis, bebisen skulle bara ut snart, jag orkade snart inte mer. Åh hjälp vad ont det gjorde när en skulle trycka ut bebis, det spände så där nere så jag trodde jag skulle dö, värst var ju huvudet :). Resten av kroppen kom ju ut hur lätt som helst :).

Hon kom ut klockan 18.36 ialla fall, jag frågade vad det blev, barnmorskan sa inget och Jonas tittade och kom upp till mig och frågade om jag ville veta.
- Ja, sa jag. Jag var helt inställd på en kille och så säger han, det blev en tös.
Och jag bara, Va? Och så tittade jag efter och visst var det en tös och jag började tjuta, jag blev så glad, jag önskade mig innerst inne en liten tös, jag hade blitt glad om det blev en pojk med såklart.
Dem la upp henne på bröstet och moderkakan kom ut strax efter att hon kommit. Och Jonas klippte navelsträngen :).

Jag sprack inget, fick bara lite skrubbsår och det kändes också väldigt skönt. Jag var väldigt rädd för att spricka.
Men jag tyckte det var en väldigt bra förlossning, det var inget som skrämde mig till att inte skaffa fler barn ialla fall.

EN STOR ELOGE till Jonas, han var världens bästa stöd och peppade mig till max under hela förlossningen. Utan honom hade det aldrig gått så bra som det gjorde. Jag älskar dig min älskling. Hur mycket som helst.
Nu är vi en familj, äntligen!

Även en eloge till barnmorskan som också var väldigt bra, lugn och väldigt peppande var hon.
Hon tyckte jag var så duktig, hon var så imponerad. Hon sa att jag var gjord för att föda barn, haha :). Så duktig var jag :).

Jag har förresten gått ner 9 kg sen förlossningen, 9 kg av 14, jag känner mig änna smal nu :).

Nu är snart julen över.

Nu kan man skriva här lite då, Jonas är hos sina föräldrar och jag är hemma med Lowa och hon ligger just nu och sussar lite :). Anledningen till att jag och Lowa är hemma är för att en av barnen där borta var förkyld så vi ville inte riskera att smitta ner Lowa. Vore ju inte så bra.

Ja, nu är man mamma då, jag tror inte att jag har fattat det än, men det känns bättre och bättre för varje dag som går, precis i början visste man ju inget kändes det som, fick ju panik så fort hon började skrika.
Man vet ju fortfarande inte riktigt vad hon vill när hon skriker men man vet ju ialla fall vad man ska prova.
Det går ialla fall väldigt bra, dem två första nätterna på KSS sov hon väl inte så bra och var väldigt gnällig men det är ju en stor omställning för henne med. Nätterna hemma har gått jätte bra, hon sover hela nätterna, vaknar bara för att äta lite.
Dock igår kväll var hon väldigt gnällig för hon fick inte sig så mycket mat då mina bröst var väldigt spända då mjölken runnit till nu så hon fick inget bra tag men det fixade mamma :). Så hon fick i sig mat till slut och då blev hon nöjd :).

Hon är världens underbaraste och sötaste, jag kan ligga och titta på henne hur länge som helst och bara klappa på henne. Jag får aldrig nog :). Mammas lilla tös är hon :).
Pappa Jonas är väldigt stolt han med, hon är pappas lilla flicka säger han :).

Det är underbart stort att få barn. Jag älskar min lilla Lowa.

Lowa.Lowa

Igår den 21 December kl. 18.36 kom världens finaste lilla flicka till världen, våran lilla Lowa. Hon vägde 3880 gram och var 51 cm. Allt gick hur bra som helst. Förlossningsberättelse kommer.

Lowa

Igår den 21 December kl. 18.36 kom världens finaste lilla flicka till världen, våran lilla Lowa. Hon vägde 3880 gram och var 51 cm. Allt gick hur bra som helst. Förlossningsberättelse kommer.

Sista magbilden antagligen.

Jag lägger ut en liten bild på sista magbilden i vecka 40.Skötbordet står redo för bebis.Sängen står oxå redo. Här ser ni oxå fondväggen och tapeterna i sovrummet.Babykorgen med tyget som svärmor hjälpt till med. Observera att dem bruna benen ska målas vitt.Och vagnen.
Julskinkan står i ugnen och idag ska jag och älskling mysa till det med julbord, det ska bli SÅ gott.
Och sen blir det mys framför dansbandskampen ikväll, ringer ni inte och röstar på SCOTTS så är inte ni mina vänner längre ;). Dem är ju bara bäst!! Dem ska lätt vinna.

Har haft smärtsamma förvärkar i tre dagar nu, varje dag hoppas jag att det är början på en början men inte då, så fort jag lägger mig för natten avtar det. Jag är så trött på detta nu, kom ut nu. Jag orkar snart inte ha såhär ont mer.
Jag gråter snart varje dag för att det gör så ont. Sätt igång nu, snälla!

Hoppas ni får en mysig helg, kära vänner!

Slutligen, en bild på våra "husdjur" som kommer och hälsar på titt som tätt i trädgården nu för tiden :).


1 vecka kvar.

1 vecka kvar till beräknad förlossning. Kan du inte komma ut nu bebis? *woho*
Hoppas den kan ta och titta ut snart, snart är det ju jul, jag vill ju att den ska komma innan dess men men, kan ju tyvärr inte göra så mycket åt det.
Igår kväll hade jag rätt så onda förvärkar att jag nästan trodde det skulle sätta igång här under natten men när jag gick och la mig för natten och hade tagit alvedon så avtog det.
Vi får väl hoppas att det kanske är ett tecken på att det är nära ialla fall.

Jonas jobbar bara idag och imorgon, sen är han ledig i två veckor, han har tagit ut semester. Så skönt ska det bli att ha honom hemma, slippa gå här hemma själv om dagarna. Kommer bebis under dem veckorna han är ledig blir han ju ledig ytterligare två veckor och då börjar han inte jobba förrän 19 Januari, det vore ju underbart :).

I helgen har vi tänkt att laga till ett julbord :). Om vi är hemma.
Ifall det blir en julbebis och vi missar julbord så har vi ialla fall ätit det här hemma.

Vi har klätt granen här hemma med, jag var och köpte gran i måndags alldeles själv och den är så fin. Vi ville ha det gjort med. Och egentligen är det ju inte alls länge som allt sånt får stå framme under jul och jag älskar ju julen, likaså Jonas så varför inte liksom? Det är så mysigt.
Fast jag kan inte förstå att det snart är Julafton, jag har inte riktigt fått den här julstämningen i år än, det är ju så konstigt väder och tiden går så fort.
Jaja, den kanske kommer om ett par dagar :).

Nej nu ska jag sluta babbla, har inget vettigt att babbla om :).

3:e advent och Lucia.

Igår var det Lucia (det kom ingen bebis Sofia), men det hände inte alltför mycket, hemma hela dagen och gjorde inget typ, Jonas är så förkyld och hostig så han orkar ju inte göra något, vilket är förståeligt. Blir bara lite tröttsamt att bara vara hemma nu känner jag, och vänta och vänta.
Försöker att inte tänka så mycket men hur lätt är det, när det är så nära nu.
Jag börjar dock tvivla på att vi kommer ha bebis här innan jul, jag kommer säkert få ligga där över jul eller så går jag över tiden. Men men, bebis kommer väl någon gång :). Förhoppningsvis!

Idag är det tredje advent, tiden har gått väldigt fort ändå, det var ju inte länge sedan vi gick in i december, det känns som igår nästan.
Idag händer det väl inte så mycket heller, kanske kan ta en sväng till mor och far och hälsa på lite. Vi får se.

Det händer inget roligt här, därför har jag inte mycket att skriva, dagarna ser ungefär samma ut nu för tiden.

Kram!

När kommer bebis? Och vilket kön?

13 December: Sofia (Flicka)
14 December: Elin (Flicka)
15 December: Stina

16 December: Kristin (Flicka)
17 December: Jenny (Pojke)
18 December: Pernilla (Flicka)
20 December: Susanne (Pojke)

21 December: Syrran (Flicka)
23 December: Jonas (Pojke)
24 December: Jag själv, skulle inte förvåna mig (Pojke)


Gissa på ni andra :)

Vill ni gissa?

Jag tänkte att det skulle vara lite roligt om ni alla mina vänner, kunde gissa på vad det är för något jag har inne i magen, så får vi se sen vilka som har rätt :).

Ni får gärna gissa vilket datum ni tror att den kommer på så får vi också se vem som är närmast.
Skriv som kommentar så gör jag en lista sedan.

Kram

Besök hos BM.

Då var det dags att besöka MVC idag igen för lite kontroller.

SF mått: 37.
Bebis hjärtslag: 136.
Bebis läge i magen: Bebis är nu fixerad. Så, kom nu ;).
Vikt: +14 kg sammanlagt. Hade gått upp två kg på två veckor nu istället för ett, men det kanske beror på att jag är svullen till max nu. Det gör så ont i mina fötter och ben :(.

Vi pratade lite om bebisens ankomst, BM tror fortfarande att bebis ska komma tidigare än den 25:e ialla fall. Det är högst ovanligt sa hon att förstföderskor går flera veckor med öppen livmodertapp.
Men som sagt, det är ju bara att vänta och se. Bebis verkar iaf trivas bra där inne i magen.

Nej, ska åka till Mor och Far nu, ska hämta hem bakmaskinen, tänkte jag skulle försöka orka baka lite lussekatter imorgon.
Vore ju gott till Lucia på lördag :).

Hoppas alla har det bra.

2:a advent.

Då är det 2:a advent idag. Tiden går fort ändå. Jag har nu 18 dagar kvar till beräknad förlossning.
Hoppas ju dock att den lille/lilla kommer ut innan dess. Jag vill ha dig här hemma över jul, vore så mysigt.
Vi längtar ju efter dig våran skatt, Mamma och Pappa älskar dig redan så mycket.

Som ni märkt har inget hänt ännu, jag har dock sammandragningar och ihållande värk i rygg och mage varje dag nu. Sammandragningarna kommer dock väldigt oregelbundet.
Men man hoppas ju att förlossningen ligger närma till ialla fall då.
Det börjar bli väldigt jobbigt och tröttsamt nu att ha ont varje dag. Och jag kan inte sova om nätterna, så trött är jag, och inte på så bra humör. Tur jag har min Jonas som alltid får mig att skratta och finns här för mig.
Ska till barnmorskan på tisdag, får se lite vad hon säger då.

För övrigt vore jag tacksam om att slippa massa frågor om bebis har kommit ut ännu, det börjar bli lite tjatigt, förstår att ni är nyfikna och så. Men jag vore hemskt tacksam! Jag lovar, att vi meddelar när den kommit.

Idag ska vi montera upp skötbordet och göra ordning lite i det rummet så sen är allt klart.
Igår var vi också och köpte färdigt alla julklappar, skönt att ha det gjort faktiskt. Slipper vi tänka på det.

Nej nu ska jag kila in i duschen.
Ha en bra dag! Jag skriver nog på tisdag igen!

Ingen bebis än.

Inte vill det komma någon bebis än här inte. Den kanske trivs där inne i magen ;).
Man går bara och väntar och väntar känns det som, BM på förlossningen i fredags sade ju att hon inte trodde det skulle ta en vecka ens en gång innan bebis var ute, imorgon har det gått en vecka.
Min BM på MVC sade dock som längst 2 veckor så det är väl nästa vecka på sig med iså fall *suck*. Vill att bebis ska komma nu :). Både jag och jonas är otåliga nu.

Jag har iaf nu på förmiddagen städat hela huset och vart igång i hopp om att det ska starta upp det hela, vi får väl se :).
Nu har jag ont i ryggen iaf så jag ska lägga mig lite nu och kika på våra bästa år och ta lite glass tror jag ;).

Jul, jul, strålande jul

Den lyssnar jag på nu, mysig låt. Är så mysigt när alla jul saker och grejer är på plats nu :).
Och igår var man självklart på tomteparaden i Skara och tittade, tradition ju :).

Helgen har varit lugn, firat syrran som fyllde år igår och sen har det mest vart lugnt.

I fredags dock blev det lite händelserikt. Vi var ju först på föräldragruppen, sista gången var det.
Vi åkte sen vidare till Skövde, skulle kika in den nya elektronik affären som öppnat vid Biltema, den var väl okej, jag köpte mig en ny plattång iaf, det var behövligt. Den gamla har jag haft i åtta år eller nåt.
Vi åkte vidare till Elgiganten, där vi köpte en platt-tv till sovrummet, Jonas har tjatat så om det så han fick väl som han ville och jag får nog erkänna att det inte var så dumt ändå :).

När vi gick och strosade i affärerna började jag känna av täta sammandragningar, som fortfarande höll på när vi åkte hem, dem kom med 5 minuters mellanrum, väl hemma, började vi med maten men sammandragningarna slutade inte så jag blev lite fundersam så jag ringde förlossningen och dem ville att jag skulle komma in på en liten koll, då jag har haft mycket förvärkar nu innan.

Så när vi ätit, var det bara att åka iväg till Skövde igen. När vi var framme kom jag in på ett undersökningsrum, där dem kontrollera bebis hjärtslag och mina värkar med en CTG-kurva. Kurvan såg jätte bra ut.
Barnmorskan ville också kontrollera min livmodertapp. Och upptäckte då att den hade förkortats med 3 cm, tror jag och var medium mjuk och var öppen 1-1,5 cm, så hon trodde nog att vi ska få bebis snart. Inom en vecka trodde hon.
Jag fick med mig en sovdos hem och värktabletter, sov väl ganska skönt den natten.
Sedan dess har jag har jag inte haft så mycket sammandragningar, några fåtal men dem kommer inte regelbundet men har dock molvärk nästan konstant i ryggen och magen.

Så ringde min BM från mödravården idag och undrade hur det gick och hon förklarade lite mer för mig med detta men hon trodde också att vi kommer få bebis tidigare än den 25:e.
Inom en vecka till två veckor trodde hon pga att livmodertappen nästan var helt mjuk och jag var öppen, så nu är det väl bara att invänta och se när bebis vill komma ut, kan hända när som helst eller så får vi vänta länge till :).
Vi kom fram till att den kan vänta till fredag iaf för då går jag ju in i vecka 38 iaf för då beräknas ju barnet vara fullgånget, men skulle den vilja komma innan så är det absolut ingen fara heller.

Så vi får se :). Spännande är det iaf, så vi har nog våran bebis till Jul :).

Hoppas det är bra med alla. Kram mina vänner.

RSS 2.0